Hoppa till innehåll
Publisert 20. juli 2024 | Sist oppdatert 20. juli 2024

Rental group gör stora investeringar och driver utvecklingen mot det gröna skiftet

Under årets Bauma-mässa i München beställde Rental Group – i linje med krav och förväntningar från myndigheterna och, framför allt, de offentliga byggherrarna – 30 helelektriska tunga anläggningsmaskiner från Pon Equipment. Vd:n för Rental Group Machine, Pål Brandvold, är tydlig med att de även kommer att ligga i framkant när det gäller helelektriska anläggningsmaskiner, både på den norska och den svenska marknaden.

 

– Det är en del av vår strategi att kunna erbjuda helhetslösningar även för tunga nollutsläppsmaskiner. Signalerna från de stora byggherrarna och det politiska etablissemanget är tydliga – så länge de hållbara lösningarna finns måste de användas i framtida projekt. Det finns en tydlig förväntan från vår sida att dessa löften hålls. Vi pratar om stora investeringar och för att detta ska vara hållbart även för vår egen verksamhet och våra kunder måste det prioriteras och bedömas i anbuden, säger Brandvold.

Maskinerna som ingår i beställningen är 18 st. Cat 950 elektrisk hjullastare (20 ton), 3 st. Cat 330 Z-Line grävmaskiner (35 ton), 3 st. Cat 395 grävmaskiner (100 ton), 3 st. Cat 352 frontgrävare (50 ton) och 3 st. Cat 988 hjullastare (60 ton).

– Parallellt med utbyggnaden av den helelektriska maskinparken bygger vi kompetens inom serviceapparaten för att hantera service, underhåll och, inte minst, rådgivning. Och allt talar för att vi bara har sett början på den omvälvande utveckling som vi måste vara en del av för att få byggarbetsplatser med nollutsläpp, säger Pål Brandvold på Rental Group.

Enligt Gunder Grimsrud, Key Account Manager på Pon Equipment, är detta den största enskilda order de har fått på helelektriska anläggningsmaskiner i Norge.

– En order av en sådan omfattning hjälper oss att satsa ytterligare både på utveckling och ökad takt i vårt arbete inom nollutsläppssegmentet. Vi arbetar också kontinuerligt med att utveckla vår expertis inom rådgivning och service för att kunder som Rental Group ska uppleva oss som en gedigen helhetsleverantör, säger Grimsrud.