Hoppa till innehåll
Publisert 24. juni 2024 | Sist oppdatert 24. juni 2024

Thomas concrete group först i sverige med 100% elektriska hjullastare

Nu börjar Thomas Concrete Group, som första aktör i branschen, använda serietillverkade, helt elektriska hjullastare i två av sina dotterbolag i Sverige. De två nya maskinerna kommer att användas i Thomas Betongs fabrik i Västerås och Thomas Cements företag Stockholm Bulkhamn, utanför Nynäshamn. Hjullastarna förväntas minska både de operativa kostnaderna och koncernens koldioxidavtryck.

Det strategiska utvecklingsinitiativet innebär att företaget blir den första betongleverantören i Sverige att använda helt elektriska hjullastare. Syftet är att bygga kunskap om elektrifiering och ytterligare förstärka Thomas Concrete Groups hållbarhetsarbete och branschinnovation.

– Vi var först i Sverige med att börja använda serietillverkade 100 procent eldrivna betongbilar. Nu tar vi nästa steg och introducerar helt elektriska hjullastare i vår strävan att vara föregångare inom hållbarhet, innovation och utveckling i branschen. Detta är ytterligare en milstolpe och vi är stolta över att vara den första betongleverantören i Sverige som tar det här steget, säger Hans Karlander, vd och koncernchef, Thomas Concrete Group.

De två 21 ton tunga elektriska hjullastarna LiuGong 865E har 100 procent elektrisk drift. Med ett batteri på 423 kWh klarar de vardera 12 driftstimmar för lättare och nio timmar för tyngre tillämpningar. Hjullastarna har möjlighet till snabbladdning och är utrustade med ett CATL-batteripaket och kontrollsystem, vilket håller den högsta europeiska standarden. Dessutom förväntas de elektriska hjullastarna minska de operativa kostnaderna jämfört med om samma maskiner hade tankats med diesel. Hjullastarna levereras av företaget Rental Group och skall hyras under en 12- månadersperiod för att därefter utvärderas.

– Det här är riktigt inspirerande då vi får möjlighet att bygga kunskap och lära oss mer om hur fossilfria maskiner fungerar i vardagen både i en bulkhamn och en betongfabrik. Lärdomar vi drar nytta av i våra övriga dotterbolag i Europa och inte minst i USA. Genom att använda elektriska hjullastare fortsätter vi  minska vårt koldioxidavtryck och vara föregångare för en grönare och mer hållbar byggsektor, avslutar Hans.